Ingatlanjog

Adásvétel

Örököltem egy családi ház ¼ osztatlan közös tulajdonát. A nagy házból enyém 3 szoba, konyha, fürdő, és a kiskertből a terület 1/3-a. Nincs szükségem az ingatlanra, el szeretném adni. Rajtam kívül van még 6 tulajdonostárs, mit tegyek?

 

Bérlet

 

Mit kell tudni az ingatlan bérbeadásáról?

Elbirtoklás

Mit kell tudni az elbirtoklásról?

Haszonélvezet

Egy magyarországi vidéki ingatlannal vagyok fele részben tulajdonosa, de az ingatlan egészét haszonélvezet terheli, és a haszonélvező az ingatlanban lakik. A helyi önkormányzat többször felszólított a házunk előtti járda hó eltakarítására, de véleményem szerint ez nem az én dolgom. Kötelezhet –e engem a hatóság a munka elvégzésére, vagy megbírságolhat?

Ingatlanszerzés alapvető szabályai

Tájékoztatást szeretnék kapni: melyek az ingatlanszerzés alapvető szabályai, különösen külföldi személy vásárlása, öröklése esetén?

Jelzálog törlése

Férjemmel vásároltunk egy ingatlant, amelyen jelzálogteher volt. A banki törlő nyilatkozatot megkaptam, és benyújtottam a földhivatalba. A földhivatal levette a jelzálogterhet az ingatlanról, és bejegyezte a tulajdonjog-fenntartással történő eladás tényét, de arra hivatkozott, hogy a tulajdonjogot csak az eladó nemleges ranghely nyilatkozata után tudja bejegyezni. Szeretném tudni mi az a ranghely, és mit kell tennünk ahhoz, hogy az ingatlannak végre tényleges tulajdonosai lehessünk?

Tartási, öröklési szerződés

 

Nincsenek örököseim, de ismerősömet nagyon kedvelem. Ő gondozza kutyáimat és szeretném ha halálom után övé lenne a házam. Mit tegyek?

Tulajdonjog rendezés

2010-ben vásároltunk egy ingatlant, melynek tulajdonjogát kizárólag az én (feleség) javára jegyeztettük be. A vételárat azonban közösen fizettük. Szeretném, ha a férjem is tulajdonosként lenne feltüntetve a tulajdoni lapon. Mit tehetünk ennek érdekében?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre! 

Gyorskeresõ

KIADÓ LAKÓHÁZ SIÓFOKON A BALATONTÓL 8 PERCNYI SÉTÁRA! A KÉNYELMES,JÓL FELSZERELET SUNNY GARDEN PIHENŐHÁZ VÁRJA ÖNT!

KEDVEZMÉNYES FELTÉTELEKKEL VÁLLALJUK ENERGIATANÚSÍTVÁNY BESZERZÉSÉT

Részletekről kérjük érdeklődjön irodánkban 84/314-640

[>>]

Kössön online ingatlanközvetítői megbízást!

Nincs ideje ingatlana eladásával foglalkozni? Online ingatlanközvetítői szerződéskötés lehetőségét kínáljuk, így otthonából intézheti ingatlanügyeit. Részletekről érdeklődjön az info@balatonregio.hu címen, vagy a +36/84-314-640 -es telefonszámon.[>>]

[>>]

Tanácstalan, mennyit ér ingatlana?

Megbízásunkban szereplő ingatlana értékmegállapítását ingyenesen elvégezzük.

[>>]

Tulajdoni lap azonnal

Sorban állás és várakozási idő nélkül, mindössze néhány perc alatt aktuális tulajdoni lapot biztosítunk ügyfeleinknek. Részletekről érdeklődjön irodánkban: Siófok, Balaton-régió Ingatlaniroda Fő tér 5 fsz.6 Tel: 84/314-640

[>>]
[+] Rövidhír archívum [+] Feliratkozás a hírlevélre Rss
 
 
Hírlevél fel(le)iratkozás: