Öröklési jog

Hagyaték átadása

 

Német állampolgár vagyok és magyar ingatlant vásároltam. Hol kérhetem a hagyaték átadását, hogy zajlik?

 

Hagyatéki eljárás

 

Rokonom elhalálozása kapcsán idéztek közjegyzőhöz, mint örököst. Nem tudok megjelenni a hagyatéki tárgyaláson. Mit tegyek?

Örökös tulajdoni jogának bejegyzése

 

2008-ban öröklési szerződést kötöttem a barátommal, aki  egy zártkerti ingatlanra, amellyel a szintén vele kötött ráépítési szerződéssel épületet létesítettem. Ennek biztosítása érdekében a földhivatal bejegyezte javamra az öröklés biztosítása érdekébe az elidegenítési és terhelési tilalmat. Időközbe a barátom váratlanul elhunyt. Szeretném tudni, mi a teendőm? Kellő biztosítékot nyújt-e a javamra bejegyzett elidegenítési tilalom bejegyzése a tulajdoni lapon a törvényes örökösökkel szemben?

Várt hagyatékról rendelkezés

 

Ha hamarabb halnék meg, mint ahogyan el tudnám adni a birtokomban lévő ingatlant és Kft-t, megnevezhetek erre vonatkozólag egy elő-örököst. Van –e ilyen fogalom ?

Végrendelet nyilvántartásba vétele

 

Szeretném megtudni azt, van-e mód annak elkerülésére, hogy halálom esetén a végrendeletem a hagyatéki eljárásból kimaradjon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre! 

Gyorskeresõ

KIADÓ LAKÓHÁZ SIÓFOKON A BALATONTÓL 8 PERCNYI SÉTÁRA! A KÉNYELMES,JÓL FELSZERELET SUNNY GARDEN PIHENŐHÁZ VÁRJA ÖNT!

KEDVEZMÉNYES FELTÉTELEKKEL VÁLLALJUK ENERGIATANÚSÍTVÁNY BESZERZÉSÉT

Részletekről kérjük érdeklődjön irodánkban 84/314-640

[>>]

Kössön online ingatlanközvetítői megbízást!

Nincs ideje ingatlana eladásával foglalkozni? Online ingatlanközvetítői szerződéskötés lehetőségét kínáljuk, így otthonából intézheti ingatlanügyeit. Részletekről érdeklődjön az info@balatonregio.hu címen, vagy a +36/84-314-640 -es telefonszámon.[>>]

[>>]

Tanácstalan, mennyit ér ingatlana?

Megbízásunkban szereplő ingatlana értékmegállapítását ingyenesen elvégezzük.

[>>]

Tulajdoni lap azonnal

Sorban állás és várakozási idő nélkül, mindössze néhány perc alatt aktuális tulajdoni lapot biztosítunk ügyfeleinknek. Részletekről érdeklődjön irodánkban: Siófok, Balaton-régió Ingatlaniroda Fő tér 5 fsz.6 Tel: 84/314-640

[>>]
[+] Rövidhír archívum [+] Feliratkozás a hírlevélre Rss
 
 
Hírlevél fel(le)iratkozás: