Kistérségek

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység Magyarországon. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel áll az egykori járáshoz, nem tekinthető a járás utódjának, mivel nem a megye kihelyezett közigazgatási szerveinek illetékességi területét határozza meg.

A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakítják ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalja, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozhat, minden település része valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoznak.

A közölt adatokat a VÁTI engedélyével tettük közzé.

Forrás www.vati.hu

Válassza ki a kívánt kistérséget, hogy megtudja mely települések tartoznak alá.


Balatonföldvári kistérség

Somogy megye északi részén, a Balaton déli partjának középső részén helyezkedik el a 255 km2 területű Balatonföldvári kistérség. A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás 2004. június 30-án alakult meg 13 település egybehangzó elhatározása alapján, amelyek a következők: Balatonföldvár, Balatonőszöd, Balatonszárszó, Balatonszemes, Bálványos, Kereki, Kőröshegy, Kötcse, Nagycsepely, Pusztaszemes, Szántód, Szólád, Teleki.

Enyingi kistérség

A kistérség a vidéki Magyarország egy pici szeglete a Mezőföld nyugati részén, mely terület a Sárrét medencéjétől indul, nyugati oldalát a Balaton keleti peremvidéke, keleti részét a Sárvíz völgye, déli határát pedig a Sió-csatorna alkotja.

Fonyódi kistérség

Magyarország  egyik legváltozatosabb kistérsége a Balaton dél-nyugati partjánál elterülő Fonyódi Kistérség. Északi részén a Balaton határolja, partján hangulatos és meghitt üdülőtelepülések egész sorával, míg a tőle délre fekvő területen Somogy dimbes-dombos világát fedezhetjük fel. A kistérséghez tartozó települések: Fonyód, Balatonfenyves, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonberény, Balatonszentgyörgy, Gamás, Karád, Látrány, Ordacsehi, Somogybabod, Somogytúr, Visz.

Kaposvári kistérség

A Kaposvári kistérség Somogy megye középső részén helyezkedik el. Nyugati irányban kiterjedésének határa a Belső-Somogy, délről és keletről a megyehatár, északról pedig az Igal-Polány-Felsőmocsolád vonal zárja le.

A térségben 3 város (Kaposvár, Nagybajom, Kadarkút) található. A kistérség központja és egyben legnépesebb települése Kaposvár városa, 68.074 fő lakosával.

A Kaposvári statisztikai kistérség területén 3 db. önszerveződés útján létrejött ún. mikrotérség található, az Igali, a Kaposvár-Somogyjádi és a Zselicai mikrotérség.

Kelet-Balatoni kistérség

A Kelet-Balatoni Kistérség a Közép-Dunántúli Régióban, a Balaton északkeleti csücskében található. Területfejlesztési Társulásához 12 település tartozik: Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfőkajár, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Balatonvilágos, Csajág, Felsőörs, Küngős, Litér, Lovas, Szentkirályszabadja. 

Siófoki kistérség

A Siófoki kistérség Somogy megye északkeleti csücskében helyezkedik el. Természetföldrajzi szempontból a kistérség a Balaton keleti medencéjében található, kiterjedése É-D irányban 18 km, K-Ny irányban 20 km.Határát északról a Balaton adja, keletről, fekvéséből adódóan Fejér megye, míg délről egy rövid szakaszon Tolna megye, illetve a Tabi kistérség, nyugatról pedig a Balatonföldvári kistérség a határ. A kistérség központja Siófok, mely a terület egyetlen városa. Itt él a kistérség lakosságának közel kétharmada, 23.718 fő, mellyel ez a kistérség legnépesebb települése.

Tabi kistérség

Somogy megye északkeleti részén, a Balatontól délre található a 24 települést magába foglaló kistérség.

Tamási kistérség

A tamási kistérség Tolna megye nyugati, északnyugati határán helyezkedik el. A kistérség természetföldrajzi szempontból a Dunántúli-dombság természetföldrajzi nagytáj két középtájára terjed ki. A területnek a Kapos folyótól nyugatra fekvő része Külső-Somogy természetföldrajzi középtájhoz, második fele a Kapos és a Sárvíz által határolt Tolnai-hegyhát kistájhoz tartozik.

Gyorskeresõ

KIADÓ LAKÓHÁZ SIÓFOKON A BALATONTÓL 8 PERCNYI SÉTÁRA! A KÉNYELMES,JÓL FELSZERELET SUNNY GARDEN PIHENŐHÁZ VÁRJA ÖNT!

  Si__fok_Di__fa_utca
 

Bővebb információk: https://sunnygarden.hu/

[>>]

KEDVEZMÉNYES FELTÉTELEKKEL VÁLLALJUK ENERGIATANÚSÍTVÁNY BESZERZÉSÉT

Részletekről kérjük érdeklődjön irodánkban 84/314-640

[>>]

Kössön online ingatlanközvetítői megbízást!

Nincs ideje ingatlana eladásával foglalkozni? Online ingatlanközvetítői szerződéskötés lehetőségét kínáljuk, így otthonából intézheti ingatlanügyeit. Részletekről érdeklődjön az info@balatonregio.hu címen, vagy a +36/84-314-640 -es telefonszámon.[>>]

[>>]

Tanácstalan, mennyit ér ingatlana?

Megbízásunkban szereplő ingatlana értékmegállapítását ingyenesen elvégezzük. 

[>>]

Tulajdoni lap azonnal

Sorban állás és várakozási idő nélkül, mindössze néhány perc alatt aktuális tulajdoni lapot biztosítunk ügyfeleinknek. Részletekről érdeklődjön irodánkban: Siófok, Balaton-régió Ingatlaniroda Fő tér 5 fsz.6 Tel: 84/314-640

[>>]
[+] Rövidhír archívum [+] Feliratkozás a hírlevélre Rss